Friptura Somon fara piele 150-200g
29,90 RON
Origine: Norvegia
Tip: Mușchi
Glazura: 0%
Congelare: 0-4°C
Cantitate: 150-200g
Valoare energetică | 874 kJ / 210 kcal |
---|---|
Grăsimi, dintre care acizi grași saturati | 14,7g / 2,1g |
Carbohidrați, din care zaharuri | 0g/0g |
Fibre alimentare | 0g |
Proteine | 19,4 g |
Sare | 0,09 g |
Stoc epuizat
- 2 bucăți proaspete de somon (150-200 g fiecare)
- 2 lingură sos de soia
- 1 lingură sos sriracha
- 1 lingură miere
- 1 lingură ulei de susan
- 1 linguriță suc proaspăt de lămâie
- 1 linguriță coajă de portocală rasă
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 lingură de ghimbir ras
- Sare și piper negru după gust
- Coriandru proaspăt pentru garnitură
- Lămâie verde felii pentru servire
Pregătire
Amestecați sosul de soia, sosul sriracha, mierea, uleiul de susan, sucul de lămâie, coaja de portocale, usturoiul tocat și ghimbirul ras pentru a crea marinada picant. Uscați fripturile proaspete de somon cu un șervețel și ungeți-le uniform cu marinada. Lăsați-le la marinat 15-20 de minute.
Metoda de gătire
Preîncălziți un grătar sau o tigaie la foc mediu-mare. Puneți fripturile de somon marinate pe grătar, gătind 3-4 minute pe fiecare parte sau până când somonul este gătit după preferințe.
Prezentare
Transferați fripturile de somon picante pe o farfurie de servire. Se ornează cu coriandru proaspăt și se servește cu felii de lime în lateral. Savurați aceste fripturi picante de somon pentru o experiență culinară aromată și îndrăzneață!